Svrha ovog bloga

Ovaj blog je plod jednostave ideje: “Kako možemo, u ovom kaotičnom svijetu punom laži i dezinformacija, zapisati naše osvrte i razgovore na interesante tematike koji naizgled daju uvid u istinu, kakva god da ona je?”

Mike Lowery i ja, Lux Lumen, smo totalno suprotne osobe, vrlo moguće u svakom pogledu koji znamo i neznamo. Drukčije smo odrasli, imali drukčija iskustva u djetinjstvu i mladosti. Imamo različite interese, a ukoliko ih dijelimo, vrlo često su totalno suprotni u pristupu i pogledu. Unatoč toj činjenici, godinama se super slažemo i vodimo interesantne diskusije na svakakve teme. Čak i u diskusijama u kojima smo zastupali suprotna stajališta, uvijek je završilo konstruktivno, jer nismo raspravljali da ukažemo kako je jedan u pravu, a drugi u krivu, nego da naučimo nešto novo iz suprotnog pogleda na istu stvar.

Ako sam jednu stvar naučio, istina je uvijek negdje između. U svijetu dualnosti lako je pretpostaviti isključivo ili A ili B, ali takav pristup svemu u životu udaljava pojedinca dalje od istine, što je veliki problem danas u svijetu gdje su podjele i nesklad među ljudima veće nego ikad.

Kad spominjemo istinu, trebamo ju razlikovati od činjenica. Činjenice su objektivne i reprezentiraju događaje koje opažamo našim osjetilima, dok je istina više suptilne naravi i (ponekad) naizgled nelogična. Za primjer, ako pogledamo čašu na stolu, činjenica je da ona stoji i miruje. Ali, u isto vrijeme, istina je da ona ne miruje, jer atomi koji sačinjavaju čašu konstantno vibriraju.

Stoga pozivamo sve posjetitelje, pridružite nam se ovom zanimljivom putovanju. Naši članci će sadržavati temeljito provjerene informacije, njihove izvore, kako se uklapaju sa ostatkom spoznaja, te osobno mišljenje autora članka. Mike i ja ćemo pisati članke na istu tematiku i to će Vam omogućiti da vidite dva različita pogleda. Jer, ne zaboravite: istina je uvijek negdje između.

Ovaj blog je pokušaj prezentirati drukčije poglede na novi način, gdje možete vidjeti više pogleda na istu temu i izvuči vlastite zaključke. Nadamo se da će Vam se svidjeti sadržaj i dati uvid u nove spoznaje.

Lux Lumen
Nakon skakanja u "zečju rupu" i nekoliko mističnih iskustava, pogled na svijet mu je zauvijek promijenjen. Trenutno je na zadatku sakupljanja vrijednog znanja kako bi ga podijelio za boljitak svakog pojedinca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *